KVW ’22 begint veldseizoen met winst!

Zaterdag 6 april stonden alweer de eerste veldwedstrijden op het programma voor KVW. En met het prachtige weer van afgelopen weekend is het zeker geen straf om buiten te korfballen. Na een teleurstellend zaalseizoen waarin het vlaggenschip van KVW slechts twee punten wist te behalen acteren zij het laatste deel van het veldseizoen een niveau lager. Samen met Invicta, de Parabool en ROG spelen zij in de eerste klasse voor het laatste deel van het veldseizoen. Laatstgenoemde was de tegenstander voor KVW 1 op Sportpark Kardinge in de eerste speelronde.

Vrij snel in de wedstrijd werd duidelijk dat KVW een maatje te groot was voor de club uit Groningen. Na een voorzichtige eerste tien minuten waarin het met name even wennen was aan spelen op het veld kwam de HHZ-formatie los. Zij hadden op veel posities reboundkracht over en konden makkelijk naar kansen toe spelen. De afronding liet in de eerste helft nog wel eens te wensen over, maar uiteindelijk wist KVW over veel schijven te scoren en noteerden uiteindelijk een keurige 20 doelpunten. Rog moest het doen met de helft van dit aantal. Zeker nog het noemen waard was de wedstrijd die Lara Bouma speelde, zij verving Renate Hulst die afgelopen week ziek was. Lara speelde een uitstekende wedstrijd in de steun en maakte ook een aantal mooie treffers van afstand. Ook Nick Spaan viel nog een kwartier in en wist gelijk te scoren. Al met al een mooie teamprestatie voor KVW. Op naar hopelijk een mooi veldseizoen!