Selectie speelt sterk, maar komt te kort

Wit-Blauw/Greens Organics 2 – KVW ’22 2

Op zaterdag 9 maart mocht het tweede van KVW’22 aantreden tegen het tweede team van Wit-Blauw uit Kampen. Op voorhand een lastige uitwedstrijd aangezien Wit-Blauw tot kampioen gekroond kon worden tijdens deze speelronde. Ondanks dat gegeven, hadden wij als KVW vertrouwen in een goed resultaat. Al vaker dit seizoen was gebleken dat wij teams uit de bovenste regionen het lastig konden maken.
De eerste helft zou blijken dat wij niet voor de formaliteit naar Kampen waren gereden. De ploeg uit Kampen had het lastig en werd meermaals verrast door het geduldige spel. Helaas wisten wij ons in de beginfase niet genoeg te belonen. Ruststand was ondanks dat een knappe 6-6.
Met alle vertrouwen gingen wij de tweede helft in. Helaas werd duidelijk dat wij het rustige spel niet door konden zetten. We gingen iets teveel in het tempo van de tegenstanders mee wat leidde in onnodige fouten. Deze fouten in combinatie met het omhooggaande schotpercentage van Wit-Blauw zorgde uiteindelijk voor een overwinning voor de ploeg uit Kampen.
Ondanks het verlies konden we met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten! Eindstand 23-17.

Velocitas 1 – KVW ’22 1

Zaterdag 9 maart stond de verre uitwedstrijd tegen Velocitas op het programma voor het vlaggenschip van KVW ’22.
Na een reis van 2 uur floten de scheidsrechters de wedstrijd in om 17.30 uur. KVW kwam goed uit de startblokken met een goal, maar Velocitas 1 wist direct te counteren door de gelijkmaker te scoren. Zo zou het scoreverloop eruitzien tot vijf minuten voor de rust. Het vlaggenschip van KVW ’22 liep vlak voor de rust tegen de eerste achterstand aan. Velocitas drukte door, waardoor er met een verschil van drie goals in het nadeel de HHZ-formatie gerust werd.
Tijdens de rust hamerde coach Andreas Rusthoven op vasthouden aan het plan en aanvallend de juiste kansen te nemen. Echter werd dit niet goed uitgevoerd door de ploeg, waardoor de achterstand al snel groter werd. Eindstand: 27-18.
Was er dan helemaal niets te vieren? Zeker wel! Madelon Keun heeft haar debuut in het eerste team, en daarmee in de overgangsklasse, gemaakt. Ook Anne Feenstra viel in en wist zelfs zijn eerste doelpunt in het vlaggenschip van KVW te maken! Een mooi moment voor Anne en Madelon.

Zaterdag 16 maart speelt de selectie van KVW’22 de laatste zaalwedstrijden voor dit seizoen. Het tweede speelt om 17.35 uur tegen ASVD 2. Het eerste team speelt om 19.00 uur tegen Synergo 1. Beide wedstrijden zullen gespeeld worden in de topsporthal! Alle support is welkom!