KVW ’22 moet de punten achterlaten bij koploper SKF

Zaterdag 20 januari moest het vlaggenschip van KVW, wat helaas halverwege de competitie nog puntloos onderaan staat, aantreden tegen SKF 1. SKF wist in de eerste helft van de competitie alle wedstrijden nog te winnen. Op papier een erg lastige wedstrijd dus voor de Leeksters, die de thuiswedstrijd ook met dikke cijfers verloor van de ploeg uit Veenendaal, topfavoriet voor de titel in de Overgangsklasse A.

De spelers van KVW 1 hadden echter de afgelopen week samen gezeten en besproken wat er anders moet om in het vervolg van de competitie wel punten te pakken. Na een goed gesprek en het maken van nieuwe afspraken werd er goed getraind naar aanloop van de wedstrijd. KVW begon dan ook brutaal en nam de eerste fase van de wedstrijd een aantal maal een voorsprong. Na een sterke start zowel aanvallend als verdedigend zakte het niveau in bij de gasten en trok SKF de teugels wat aan. Zij wisten uit te lopen naar een 7-3 voorsprong en even leek de wedstrijd op basis van het vertoonde spel al gespeeld. SKF bleef echter ook rommelig spelen en voor rust wist KVW terug te komen tot 11-6. In de kleedkamer was coach Andreas Rusthoven gematigd positief. Er zaten zeker goede dingen in het spel en de doelstelling van vandaag was misschien niet eens een resultaat halen, maar met goed spel vertrouwen tanken voor de rest van de competitie. KVW kwam dan ook goed uit de kleedkamer, verdedigde sterker en wist zo terug te komen tot 2 punten verschil. Het kwaliteitsverschil was echter te groot, en met twee goede wissels liep SKF toch weer vrij gemakkelijk uit naar een comfortabele voorsprong. Ook aan KVW zijde mochten de wissels nog het veld betreden, routinier Annelies Schuitema en debutant in de Overgangsklasse Anne Feenstra waren niet voor niets meegereisd naar Veenendaal. Met hen binnen de lijnen floten de scheidsrechter af, eindstand 23-15. Na afloop van de wedstrijd werd de selectie nog uitgenodigd voor een hapje en een drankje op de sponsoravond van SKF, met nog een lange terugreis voor de boeg een zeer welkome uitnodiging. KVW wil dan de selectie en sponsors van SKF bedanken voor een heerlijk buffet. Het moet in de competitie wel gek lopen wil SKF er niet met de titel vandoor gaan. Voor KVW zaak om in de komende wedstrijden van de hatelijke nul af te komen, met komende week daarvoor een kans in de thuiswedstrijd tegen ZKC. Alle steun is welkom!