KVW’22 2 Pakt eerste overwinning van het seizoen in Dronten

13 januari was het tijd voor de eerste competitieronde na de winterbreak. De periode voor de stop liet helaas te wensen over, want het tweede wist in 7 pittige speelrondes slechts één puntje te behalen. Mocht de formatie van Bart Spaan en Roelof van Wijk dit seizoen nog willen meedoen voor lijfsbehoud in de reserve eerste klasse, dan moest het team dit weekend dus winnen van ASVD 2. Dus met positieve energie en gedrevenheid reisde de ploeg af naar Dronten (door middel van busjes, met dank aan onze vrienden van Kindercentrum de Jonge Wereld). Het plan was duidelijk: Bart Spaan had de vakkenverdeling veranderd en hiermee was gedurende de week hard en goed getraind. Met de nieuwe opstelling begon KVW’22 2, aangesterkt door Nienke Wobbes in de basis en Jannine en Gert Schuitema als wissels, aan de wedstrijd. ASVD 2 Schoot meteen hard uit de startblokken en vonden in hun eerste twee aanvallen meteen de korf. KVW’22 2 was dan misschien niet scherp genoeg gestart, maar wist wel meteen aan te haken. Zo ging het in de beginfase van de wedstrijd op en neer, waarbij geen van beide ploegen de duidelijk bovenliggende was. Richting het eind van de eerste helft wist onze ploeg een gat van vier punten te slaan en ging met een 12-16 stand richting de kleedkamers. Hier was vooral de boodschap aan de spelers niet te verslappen en de voorsprong uit te bouwen. ASVD 2 toonde ook in de tweede helft strijd en zou zich tot het eind van de wedstrijd zeker nog niet gewonnen geven. De ploeg uit Dronten bleef gaan maar wist steeds niet het gat te doorbreken: telkens toonde het tweede veerkracht en hield de tegenstander op 4 of 2 verschil. Tot de slotfase van de wedstrijd: ongelukkige aanvallende en verdedigende keuzes leidden ertoe dat ASVD terugkwam tot 23-24. Twee scores van onze kant zorgden ervoor dat het verschil weer 23-26 werd. Maar de wedstrijd was nog niet beslist: het werd 24-26, waarna een vrije bal, gegeven voor een overtreding in het aanvallende vak (nieuwe spelregel!), de stand bracht op 25-26. Voor de bank en staf was het op dat moment nog één minuutje billenknijpen, maar ze werden verlost door het eindsignaal. De reis terug in de busjes was erg gezellig en positief.

 KVW’22 Wint in Dronten en neemt de 2 dik verdiende punten mee terug naar Leek.

Volgende week wacht ons een lastige pot in Nijverdal:

KVW’22 2 speelt dan de return tegen NKC’51 2.