Punten blijven achter in Stiens

Zaterdag 9 December stond de uitwedstrijd van KVW’22 op het programma tegen CSL. Nadat KVW 2 vorige week het eerste punt heeft binnengehaald, was het team er op gebrand om dit een goed vervolg te geven.
Om 16.15 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd CSL 2 – KVW 2. CSL begon met veel energie. Hierdoor was KVW in de beginfase wat te gretig en soms een stapje te laat. Ondanks dit verschil wist CSL geen gat te creëren in de score. KVW maakte gebruik van het lage schotpercentage van CSL en het ‘clean’ verdedigen. Het tweede deel van de eerste helft was voor KVW. De aanvallen veranderden van één schot naar aanvallen met meerdere schoten. In de rust stonden beide ploegen dan ook weer op een terecht gelijkspel.
Zaak was, om dit in de tweede helft voort te zetten. In het begin van de tweede helft leek dit ook te lukken. We bleven de eerste minuten in het spoor van CSL. Echter in het restant van de wedstrijd ging het schotpercentage bij de thuisploeg omhoog. KVW had hier geen antwoord op. Helaas werd er dan ook uiteindelijk verloren met 15-8. Ondanks het verlies kunnen we terugkijken op een goede eerste helft!

Aansluitend begonnen de eerste teams aan de wedstrijd.
In de beginfase van de wedstrijd ging het gelijk op, maar CSL nam een kleine voorsprong. KVW’22 slaagde erin om tot op één punt verschil aan te haken, maar kon dit niet vasthouden, waardoor de ruststand 16-13 werd. De taak van KVW’22 was om in de tweede helft weer aan te sluiten en de voorsprong over te nemen. 

Helaas slaagde KVW’22 er niet in om dit te realiseren. CSL wist van afstand de korf te vinden en liep verder uit, waarbij KVW’22 de grip op de wedstrijd verloor. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een stand van 28-21. Helaas geen punten mee naar Leek. 

Volgende week speelt de selectie weer thuis in de topsporthal. KVW’22 2 neemt het op tegen Wit-Blauw/Green Organics 2 om 17:35, gevolgd door het eerste team dat tegen Velocitas 1 speelt om19:00. Hopelijk kunnen jullie allemaal aanwezig zijn om de selectie aan te moedigen!