Ruime overwinning met een zwart randje voor het vlaggenschip van KVW’22

Zaterdag 14 oktober zou het 2e team van KVW’22 aantreden tegen Heerenveen 3. Helaas ging deze wedstrijd niet door, waardoor het vooraf aan de wedstrijd tussen KVW’22 1 en Kinea/Udiros 1erg stil was. De inzet? Een tweede plaats voor HHZ-formatie op de ranglijst van de 1e klasse.

Een hoop wisselingen in de basis voor KVW’22. Nick Spaan en Ruud Stomphorst maakten hun basisdebuut in de competitie ten koste van de broers Niels en Sander Lap. Ook Tamara Hulst startte in de basis, omdat zus Renate Hulst licht geblesseerd is.

De wedstrijd ging flitsend van start. Veel goals, hoge verdedigende druk en een gemotiveerd KVW’22. Na een 10 minuten was het gaatje geslagen met een tussenstand van 6-2. Het vak van Ruud is lekker aan het aanvallen. Na wederom een rebound van Ruud draait hij weg van zijn tegenstander. Tijdens de draai is er een harde knak te horen over het veld. Ruud valt uit met, zo bleek later, een enkelbreuk. Vervelend voor hem, want hij was zo blij weer blessurevrij te zijn.

Nadat de wedstrijd 10 minuten stil heeft gelegen werd de wedstrijd hervat. Hoewel het voorval indruk had gemaakt op het team bleek dit niet uit het vertoonde spel. Alles waar Andreas Rusthoven en Shay Conroy op getraind hebben met het team kwam eruit. Dynamisch spel, veel rebound en aanvallen over alle spelers.

De ploegen zochten de kleedkamer op met een tussenstand van 13-2.

In de rust werd gehamerd op het doorzetten van het vertoonde spel van de 1e helft.

Het vlaggenschip van KVW’22 ging door met goed spel. Een kwartier voor tijd was er ruimte voor een debutant! Na hard trainen verdient Anne Feenstra een debuut in het 1e van KVW’22. Anne lost Nick Spaan af die zich goed heeft laten zien met goals en rebounds. Anne kwam in een goed draaiend vak naast een zuiver schietende Niels Lap. Aan Anne de taak om ervoor te zorgen dat het vak herhaaldelijk in één aanval kan schieten. Naast de rebounds kreeg hij een kans op een score, maar helaas voor hem stuiterde deze poging uit de korf. Eindstand: 23-8. Samenvatting: goede wedstrijd om de veldcompetitie mee af te sluiten, maar met een vervelende nasmaak. Wij hopen dat Ruud zo snel mogelijk weer te bewonderen is in de selectie van de HHZ-formatie.

Tijd om de zaal in te gaan! Houd de socials goed in de gaten, want dan hoeft u geen (oefen)wedstrijd te missen!