Kinea/Udiros 1 – KVW’22 1

Afgelopen weekeinde trof het 1e team van KVW in de Knipe Kinea/Udiros. Twee combinatie verenigingen die elkaar voor het eerst treffen in de competitie. Vorig seizoen speelde KVW 1 al eens tegen Kinea in de beker, met die wedstrijd in het achterhoofd en kijkend naar de ranglijst was vandaag een wedstrijd waarin de punten mee zouden moeten naar Leek. Hierop hamerde coach Andreas Rusthoven ook in de voorbespreking. Eigen spel spelen, houd het simpel en laat je niet afleiden door randzaken. Dit lukte KVW echter maar moeizaam in de beginfase van de wedstrijd. Kinea speelde wat rommelig en KVW ging hierin mee. Er werd slordig omgegaan met balbezit en er werden slechte keuzes gemaakt. Ook de scheidsrechter bleek een belangrijke factor te zijn, aan beide kanten werd letterlijk elke overtreding bestraft met een vrije worp of een strafworp. Tot 4-4 ging het gelijk op en hierna nam KVW ondanks het matige spel een kleine voorsprong. In een time-out werd nogmaals het belang van simpel spel met een rebound een aangeef benadrukt. Dit lukte langzamerhand iets beter, en met name in de 2e helft kreeg KVW iets meer grip op de wedstrijd. Er vielen meer ballen en er werden minder fouten gemaakt. Toch bleef het qua spel en doelpunten een magere wedstrijd, eindstand: 10-13 in het voordeel van KVW. Genoeg werk aan de winkel komende week op de training, want volgend weekend wacht Noordenveld. KVW heeft hier nog wat recht te zetten, want de thuiswedstrijd werd ruim verloren. We hopen u daarom ook langs de lijn te zien om 13:00 op Sportcomplex Roden komende zaterdag om ons naar de overwinning te juichen!