Drachten/Van der Wiel 3 – KVW ’22 2

Op zaterdag 13 mei 2023 stond de wedstrijd Drachten/Van der Wiel 3 – KVW ’22 2 op het programma. Zowel het weer als de stand in de competitie beloofden een leuke wedstrijd. Het was zonnig en bij het begin van de wedstrijd stond Drachten met 1 punt verschil boven KVW op de 1e plek.  

KVW kwam sterk uit de startblokken, waar ze eerst met 1-0 achter kwamen en hierna 3 keer achter elkaar scoorde. Hierna stokten de scores aan KVW kant en kwam Drachten langszij. Na een vroege tactische herenwissel aan de kant van KVW  bleven de scores gelijk oplopen.  

In de rust werd meegegeven dat KVW ervoor moest blijven knokken. Het was mogelijk punten mee naar huis te nemen, maar dan moesten er wel juiste keuzes gemaakt worden.  

De tweede helft was stuivertje wisselen. Wanneer KVW een voorsprong pakte van 2 doelpunten, kwam Drachten weer terug en andersom. De wedstrijd bleef tot op de laatste minuut spannend, maar werd uiteindelijk door een goed uitgespeelde laatste aanval gewonnen door KVW. Eindstand: 14-15.  


Hiermee heeft KVW 2 de eerste plaats in de competitie overgenomen. De komende wedstrijden zijn dus belangrijk om het seizoen met een kampioenschap af te sluiten. Publiek is daarom zeer welkom! De volgende wedstrijd is tegen de nummer 5 De Wâlden 2 en zal gespeeld worden op zaterdag 20 mei om 14:00 uur in Oentsjerk.