Amicitia – KVW’22

Zondag 11 maart reisde het vlaggenschip van KVW’22 naar Vriezenveen voor revanche tegen Amicitia. Na de thuiswedstrijd verloren te hebben, had de ploeg uit Leek wat recht te zetten. 

Joost Mellema opende de score voor KVW, maar Amicitia bracht snel weer een gelijke stand op het scorebord. Ook de 2-1 viel vrij snel. Renate Hulst deed iets terug met een kleine kans. Tot 6-6 bleef het gelijk op gaan. Het begin van de wedstrijd was stroef, pas halverwege de eerste helft begonnen de scores op te lopen. Helaas voor de Leeksters was het vooral Amicitia dat op dat moment goed in de wedstrijd zat. De ploeg uit Vriezenveen liep uit tot 11-7. Voor rust wist KVW echter terug te komen tot 11-10 door doelpunten van Annelies Schuitema, Renate Hulst en Sander Lap. De ploeg had alle momentum en het coaches Roelfsema en Daling benadrukten in de rust dat het zaak was nu over Amicitia heen te gaan. Echter bleef KVW na rust achter de zaken aan lopen. Amicitia was gretiger en beschikte over scherpschietende dames en heren die hard de de duels aangingen. De eindfase was nog spannend. Eline Muussers bracht de ploeg op 20-19 en er was nog eens prankje hoop. Echter kreeg Amicitia met nog 30 seconden de klok een strafworp mee. In die actie werd de korf in een duel echter gesloopt. De scheidsrechters besloten na kort overleg dat de wedstrijd werd uitgespeeld met één korf die heen en weer zou gaan na enkele aanval. Amicitia benutte de penalty, dus veel invloed had dit niet meer op de resultaat. Eindstand: 21-19. 

Het was een fysieke wedstrijd, maar gelukkig konden beide ploegen binnen de lijnen en buiten de lijnen prima scheiden. De derde helft was namelijk van aanzienlijk niveau in het altijd gastvrije Vriezenveen. Toch mag KVW zich achter de oren krabben. Ook al heeft Amicitia verdiend de overwinning behaald, de ploeg uit Leek kan en moet beter spelen dan het zaterdag heeft laten zien. Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen KIOS op het programma. We hopen u langs de lijnen te zien!