KVW’22 1 – Quick ’21/Vlug & Vaardig (G) 1

Op zaterdag 11 februari 2023 stond de return wedstrijd op het programma tegen Quick ‘21/Vlug & Vaardig (G) 1. Omdat de wedstrijd van het tweede niet door ging, werd de wedstrijd van KVW’22 1 naar voren geschoven. De vorige keer nam de ploeg uit Leek de twee punten mee naar huis. Het was voor KVW’22 belangrijk om hetzelfde eindresultaat als toen te realiseren. Dit werd bij de voorbespreking ook duidelijk gemaakt door het coach duo Daling en Roelfsema. Bij winst wordt het gat een stukje groter met de laatste plekken in de poule.

Niels Lap opende de score voor KVW’22 met een mooi afstand schot. Ze wisten de voorsprong uit te breiden naar een stand van 3-0. Een goede start voor de thuisploeg. Hierna wist Quick ook raak te schieten en wisselden de doelpunten zich af. Na een mooie voorsprong van 8-4, brak er mindere periode aan vanuit de kant van KVW. Het scoren ging wat lastiger en verdedigend werden er veel overtredingen gemaakt waar Quick van wist te profiteren. Zo werd de voorsprong snel omgedraaid in een achterstand van 8-11. Er moest iets veranderen aan de kant van de thuisploeg om weer in de wedstrijd te komen. Dat merkten de spelers zelf ook en gingen duidelijke afspraken met elkaar maken. Door goed samenspel is KVW de rust ingegaan met een stand van 11-12.

Voor de thuisploeg was het belangrijk om de tweede helft vel te starten en de achterstand om te draaien. Quick is een hardwerkende ploeg die niet zomaar opgeeft.

Al snel in de tweede helft zag je dat KVW’22 gebrand was om te winnen en scoorde 2 keer achter elkaar. Dit gaf hen veel vertrouwen. De coaches van de thuisploeg maakten een goede zet om Gert Schuitema aanvallend in te brengen. Dit leverde hen 3 doelpunten op. Met een mooie voorsprong van 18-14 was het belangrijk om dit gat zo te houden en de punten binnen te slepen. Quick gaf niet op en bleef doorstrijden tot het einde. Dit resulteerde in een spannende slotfase. Het verschil werd verkleint naar 2 doelpunten. Net zoals de vorige wedstrijd tegen Quick in Burgum. Toch wist KVW het slim uit te spelen. Met een stand van 20-18 kon het niet meer misgaan. Met nog een paar seconden te spelen maakte KVW een overtreding en wist Quick de vrijebal met succes af te ronden. Alleen was dit al te laat en was het duidelijk dat de punten in Leek zouden blijven. Hierdoor klimt de thuis ploeg een plekje omhoog en staan ze gezamenlijk met Amicitia op de derde plek.

Volgende week zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen de koploper NKC’51. De vorige wedstrijd wist KVW gelijk te spelen in Nijverdal. Om boven in de poule mee te blijven draaien is het belangrijk dat er weer punten worden gepakt. De D1 van KVW’22 is dan team van de week. De wedstrijd start om 20:00, we zien jullie dan allemaal graag weer in de topsporthal in Leek.