KVW’22 5 verstevigt koppositie

De eerste officiële speelronde van 2023 vond dit weekend plaats. Voor KVW begint het jaar met direct een van de belangrijkste tegenstanders, namelijk Nic. 5. Op het veld werd er namelijk met een minimaal verschil gewonnen van deze tegenstander. Echter had het 5e team vorige week al vetrouwen kunnen tanken door in een oefenwedstrijd het 4e team van Nic. te verslaan.

Om ook dit team van Nic. weer aan de zegekar te kunnen binden, was het wel zaak om het vizier scherp te hebben en sterk te beginnen. Na enig gepuzzel over de vaksamenstellingen (de luxe van een grote hoeveelheid vedettes), kon de wedstrijd starten. Hoewel er was afgesproken scherp te beginnen, was het toch Joeri die het eerste doelpunt tegen kreeg, maar gelukkig was het Gert die dit gelijk kon pareren (de eerste van zijn in totaal 9 doelpunten). Maar gelukkig hebben we nog meer ‘Schuitema’ spelers; het was hoogstpersoonlijk Nienke die na gisteren te mogen invallen bij het 2e de smaak te pakken heeft gekregen en er zo twee afstandschoten ingooide. De verdediging hield goed stand en zo kon KVW middels onder andere een mooi afstandsschot van Anne uitlopen naar een 12-6 ruststand.

In de rust was het duidelijk, doorgaan waar we mee bezig waren en knallen. Verse spelers kwamen binnen de lijnen en zo kon er gestaag worden doorgewerkt aan de overwinning. Want dat die binnen was, was bij een stand van 18-8 wel duidelijk, al moest er toen nog wel 20 minuten worden gespeeld. Het was 3 minuten voor tijd Nienke die aangaf dat ze de 30 doelpunten wel een mooie eindstand vond en doordat haar vak een doelpunt tegen accepteerde, was het dezelfde Nienke die ij de laatste minuut doelpunt 30 voor haar rekening nam.

Met een uitslag van 30-13 was de wedstrijd minder spannend dan vooraf verwacht, maar het 5e team is er nog niet. Volgende week wacht de directe concurrent OKO 3. Er wordt gespeeld om 10.30 in Leek, supporters zijn van harte welkom!