KVW’22 1 – Amicitia 1 (+ foto’s)

Op 17 december stond voor KVW’22 de tweede thuiswedstrijd van het zaalseizoen op het programma. In deze laatste ronde voor de kerststop kwam Amicitia 1 op bezoek in de Topsporthal te Leek. Nadat het tweede team een mooie overwinning had behaald was het de beurt aan de beide hoofdmachten.
De thuisploeg begon goed door vrij snel naar een 3-0 uit te lopen. De verdediging stond goed waardoor de gasten uit Vriezenveen een aantal keer door de schotklok heen ging. Een aantal onnodige fouten zorgden er echter toch voor dat Amicitia mee bleef scoren. Hoewel KVW’22 de gehele eerste helft op voorsprong stond, was het niet sprankelend en lukte het niet om afstand te nemen van de tegenstander. Met een stand van 10-8 werden de kleedkamers opgezocht. De tweede helft liet vervolgens een geheel ander beeld zien. De gelatenheid die ook de eerste helft al op de loer lag, nam nu de overhand op de ploeg.  In een tijdsbestek van 10 minuten wist Amicitia de wedstrijd volledig om te draaien, het werd 10-13. Pas in de 12e minuut wisten de Westerkwartierders de korf weer te vinden. De scores bleven voor KVW’22 moeilijk in de tweede helft waardoor het eigenlijk geen aanspraak meer maakte op de winst in deze wedstrijd. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een 16-21 eindstand.