“KVW ’22 5 voor de verandering ook scherp in 2e helft”

Voor de verandering mocht KVW 5, intern ook wel zondag 1 genoemd, eens op een zaterdag aantreden. Voor vertrek werd er door Arjan Kiewiet nog eens benadrukt hoe ver Stiens van Leek af ligt. “Vertrek ruim op tijd” luidde zijn advies dan ook.

Omdat aanvoerster Nienke Wobbes ontbrak omdat ze in het 3e startte (het leed dat blessures heet), mocht Joeri Wiersma eindelijk de door hem zo felbegeerde aanvoerdersband weer eens dragen.

Anne – ik ben een diesel – Sixma staat erom bekend graag in de verdediging te willen starten, zo geschiedde. Samen met Nicole – Olle Pekel – Gremmer, eerder genoemde aanvoerder Wiersma en Remco – dé reboundkoning met een schotpercentage waar je u tegen zegt – Koopal, hielden zij de eerste aanvallen van CSL onder controle.

Het aanvalvak met daarin Marielle – ik schiet graag buiten de 8 meter – Hindriks, Michel – allstar – Daling, Jannine – moeke Schuitema en ondergetekende begonnen scherp en brachten de stand op 0-2 in het voordeel van de uitploeg.

Doelpunten maken is iets wat dit team, vooral in de eerste helft, dit seizoen aardig lijkt te lukken. Ruststand 4 -1 8.

In de rust werd afgesproken ook de tweede helft scherp te blijven. Joeri

Wiersma maakte plaats voor Arjan – ik lust geen kaas – Kiewiet en Annemiek – schiet nou eens! – Schuitema.

Dit lukte deels. CSL korfbalde goed mee en behaalde een beter schotpercentage. KVW creëerde met dynamisch korfbal mooie aanvallen, maar had veel kansen nodig om te scoren.

Marielle Hindriks miste haar eerste strafworp, waardoor het eerste rondje in de derde helft voor haar rekening kwam. Ze was dan ook opgelucht dat het bij de tweede poging wel raak was.

Het is nu tijd voor een welverdiende kerstvakantie te genieten. Op 7 januari spelen we met alle leden van KVW 22 een nieuwjaars mixtoernooi, waar ook het vijfde vertegenwoordigd zal zijn.

Op zondag 1 5 januari 2023 om 10.30 uur, staat de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op de planning. Nic 5, op het veld de meest geduchte tegenstander tot nu toe. Supporters zijn dan ook van harte welkom.

Namens KVW 22 5 wens ik jullie allemaal fijne feestdagen en een sportief 2023 toe.