Spannende pot in Nijverdal blijft onbeslist

Op zaterdag 11 december stond de op een na laatste wedstrijd van dit kalenderjaar op het programma voor de selectie van KVW’22. Er werd afgereisd naar Nijverdal, waar de selectie van NKC’52 wachtte. De tweede teams van beide verenigingen speelden een leuke en spannende pot, waar KVW uiteindelijk aan het langste eind trok. Einduitslag: 16-18.

Hierna was het de beurt aan de eerste teams, en ook zij leken aan elkaar gewaagd. NKC speelde in het begin vooral op de doorbraak, waaruit zij een aantal goals en strafworpen verzilverden. KVW begon met een aantal goed uitgespeelde aanvallen welke resulteerden in goals van dichtbij. Richting de rust nam NKC het voortouw en ging de thuisploeg ook met een kleine voorsprong de rust in (13-10). In de bespreking waren de coaches gematigd positief, het spel was zeker niet slecht maar en moest wel een tandje bijgeschakeld worden. Iets harder in de duels en slimmere keuzes maken in zowel de aanval als de verdediging.

KVW begon dan ook goed na rust. Mede door een aantal wissels veranderde de aanvalstactiek iets, en ook verdedigend kreeg KVW hierdoor meer grip op de wedstrijd. Joost Mellema viel goed in en nam het reboundwerk voor zijn rekening, en Dylan Noordhof viel in met als opdracht scoren in de 1 tegen 1. Ook hij viel goed in en scoorde direct twee maal, waarvan een fantastische goal vanaf de middenlijn in de laatste paar seconden van de schotklok. Maar ook NKC had nog een troef van de bank en wisselde een aantal maal (zelfs iets vaker dan toegestaan) een sterke spits in beide vakken in, waar KVW zichtbaar moeite mee had. Dit resulteerde in een erg spannende slotfase, waar KVW aan het langste eind leek te trekken maar NKC in de laatste minuut toch gelijk wist te maken. Eindstand: 21-21. Een spannende wedstrijd met bij vlagen goed korfbal en veel strijd, en gezien het spelbeeld wellicht een terechte uitslag. Volgende week ontvangt KV Westerkwartier de selectie van Amicitia in Leek, normaal gesproken ook vaak spannende potjes. We zien u dan ook graag in de hal om het korfbaljaar af te sluiten!