Quick 1 – KVW’22 1

Op 3 december stond een belangrijke wedstrijd op het programma voor het vlaggenschip van KVW’22. Quick ’21/V&V was de tegenstander. Tegen deze ploeg moeten de punten absoluut mee naar Leek. Eerst samen Oranje kijken en pasta eten in Het Witte Paard, daarna vertrok het eerste team naar Burgum.

Nadat KVW 3 een mooie overwinning behaalde op Quick 2, mocht het eerste aantreden. De Friese ploeg opende de score met een afstandsschot. Snel daarna verspeelt Quick de bal bij het uitverdedigen en kan Sicco Koopmans gemakkelijk profiteren met een doorloopbal. Een gat van twee doelpunten werd gecreëerd door Marit Kant en Renate Hulst. Tot 4-6 bleef het stuivertje wisselen, maar het was KVW die verdedigend controle had en aanvallend prima spel speelde. De voorsprong werd uitgebreid naar 4-8 door een korte kans van Niels Lap en een omdraaibal van Frans Wobbes. Helaas voor de ploeg uit het Westerkwartier werd dit gat vrij snel weer gedicht tot 6-8 door de Friezen. Sicco Koopmans en Annelies Schuitema schoten met scherp van afstand en vergrootten de voorsprong. Er werd gerust met 7-11 op het scorebord.

Na de rust vielen de goals in het ene vak van KVW’22 iets lastiger. Gelukkig stond de ploeg verdedigend goed en kon het dankzij goals van Renate en Tamara Hulst de voorsprong behouden. Joost Mellema werd gewisseld voor extra schotkracht en maakte direct de 13-18. Dit was het moment voor KVW om door te drukken en de Friese ploeg weg te zetten. Helaas vielen de ballen niet goed bij de Groningers. Quick schoot met scherp van afstand en wist zich terug in de wedstrijd te knokken. KVW scoorde in deze periode maar 2 doelpunt, Quick deed dit 6 keer. Met nog een paar minuten te gaan stond het 19-20 en was het ineens weer een spannende wedstrijd. Niels Lap schoot van een behoorlijke afstand echter de beslissende bal raak. KVW kon opgelucht ademhalen. Quick maakte nog een goal, maar er stonden slechts een paar secondes op de klok. De Friezen maakte een overtreding op Sicco Koopmans in de hoop dat ze nog een kans op een gelijkmaker zouden krijgen, maar Sicco faalde niet vanaf de stip. Dat bepaalde eindstand op 20-22. KVW’22 maakte het zichzelf onnodig lastig, maar de punten kunnen dankzij hard werken en veerkracht gewoon mee naar Groningen.