Wedstrijdverslag KVW 1 – Juventa 1

KVW’22 in de laatste minuut gelijkgespeeld.

Op zaterdag 26 november is de zaalcompetitie van start gegaan. KVW’22 kreeg bezoek van de korfbalclub uit Harderberg Juventa. Na de handhaving van OWK in de overgangsklasse tijdens het zaalseizoen van vorig jaar, mag de fusieclub zich bewijzen in deze klasse.

Juventa kwam goed uit de startblokken. Zij wisten tweemaal de korf te vinden. KVW’22 kwam snel met een antwoord en wisten maar liefst 4 doelpunten oprij te scoren. Hierna verliep het aanvallend wat rommelig en was het voor de ploeg uit Leek lastig om te scoren. Door goed verdedigende druk wist KVW’22 de schade minimaal te houden en gingen we de rust in met een tussenstand van 7-5

Voor KVW’22 was het belangrijk om scherp de kleedkamer uit te komen om het schotpercentage omhoog te krikken.

Net zoals de eerste helft wist Juventa snel raak te schieten en was het verschil naar 1 doelpunt gebracht. Toch wist de thuisploeg de voorsprong uit te breiden. Nu was het de taak voor KVW’22 om deze voorsprong te behouden en het goede verdedigende werk vol te houden. Er stonden nog 2 minuten op de klok waarbij het er voor KVW’22 goed uitzag met 2 doelpunten verschil. Helaas wist Juventa nog 2 keer te scoren en werd er met een stand van 15-15 afgefloten.

Volgende week zaterdag mag de ploeg uit Leek afreizen naar Oudega. Zij mogen het om 19:00 opnemen tegen Quick’21/Vlug & Vaardig. Het tweede mag het een stukje verderop opnemen tegen AKC in Almelo.