Matige wedstrijd eindigt onbeslist: KVW 1 en de Walden delen de punten (14-14)

De korfballers van KVW’22 speelden afgelopen zaterdag thuis tegen de Walden uit Oentsjerk , was de seizoensouverture tegen NKC’19 uit Nijverdal. Na een prima eerste helft (10-8 voorsprong) gaven de Leeksters de tweede helft niet thuis en speelden gelijk met 14-14. Zo blijft de ploeg van Michel Daling en Matthijs Roelfsema bivakkeren in de onderste regionen van de competitie.

In de eerste helft speelde KVW’22 naar behoren. Beide vakken speelden met vertrouwen in hun eigen aanval en kwamen tot een redelijk scoringspercentage. Daarentegen stond dat ze verdedigend de boel redelijk op orde hadden. In het verloop van de eerste helft liep KVW’22 dan ook gestaag uit naar een voorsprong van drie doelpunten: 10-7. Echter, een aantal minuten voor rust scoorde de ploeg uit Oentsjerk en dat bleek de opmars voor een totaal ander beeld in de tweede helft.

De thuisploeg speelde na de pauze niet meer met het vertrouwen van de eerste helft. De Walden rook haar kans en schoot uit de startblokken en had binnen een mum van tijd de achterstand weggewerkt. Het duo Daling/Roelfsema  nam een time-out, maar die had niet het gewenste effect. Sterker nog, KVW’22 speelde in deze periode heel matig waardoor de doelpunten niet meer vielen. Hoewel KVW’22 wel telkens op voorsprong bleef, scoorde de Walden in de laatste minuut nog een strafworp. Helaas was er op dat moment geen tijd meer om een puntendeling te voorkomen.

KVW’22 blijft op een 6e plek staan in de competitie. Aankomende dinsdag speelt de ploeg in de beker een uitwedstrijd tegen OKO uit Opende. In het weekend zal de ploeg afreizen naar Oudega, waar ze het in een competitiewedstrijd gaan opnemen tegen Quick’21.