KVW’22 2 pakt belangrijke punten in verhit duel

Op een regenachtige zaterdagmiddag mocht KVW’22 2 aantreden tegen De Wâlden 2. Een lastige wedstrijd tegen een stugge Friese ploeg.

KVW’22 startte matig en kreeg een doorloopbal en een strafworp om de oren. Dit zette de Leekers op scherp en ze rechtte de rug door drie keer te scoren. KVW’22 2 was scherp in de acties en duels. De Wâlden ging hier aan het begon erg goed mee om wat resulteerde in goals over en weer. Vlak voor rust begon De Wâlden 2 zich te ergeren aan het spel van de thuisploeg. KVW’22 2 maakt hier dankbaar gebruik van door vlak voor de rust met vier doelpunten uit te lopen. Ruststand: 12-8.

Tijdens de pauze gaf de coach aan dat er met de juiste balans tussen felheid en discipline gespeeld werd en dat het resultaat hiervan zichtbaar was op het scorebord. Er werd verteld dat er nog niets gewonnen was, maar dat de juiste tactiek voor het bestrijden van De Wâlden 2 gevonden was door de Leekers. Als de thuisploeg dit nog een helft op de mat zou kunnen leggen dan zouden de twee punten in Leek blijven.

De thuisploeg maakte de eerste goal na rust, maar er werd wederom over en weer gescoord. Hoewel de scheidsrechter de duels fair vond begon de tactiek en felheid van KVW’22 2 De Wâlden 2 te irriteren. De wedstrijd werd iets onvriendelijker en de scheidsrechter gaf zijn grenzen duidelijk aan. Marco Popma zocht deze grens nog een keertje op. Dit levert hem een plekje op in de geschiedenisboeken van KVW’22… de eerste gele kaart in de historie van de club staat op zijn naam. De ploeg uit Leek pikte dit signaal op en gaven een tandje minder in de richting van de arbiter. De bezoekende ploeg had hier iets meer moeite mee en liepen tegen vier gele kaarten op. KVW’22 2 behield de opgebouwde voorsprong en speelde de wedstrijd volwassen uit. De punten zijn in Leek gebleven.

Volgende week speelt KVW’22 2 tegen Dindoa 3 in Ermelo. De wedstrijd start om 12.00 uur. Hoewel het ongelofelijk ver rijden is, kan het tweede de support goed gebruiken. We hopen jullie zaterdag te zien!