Spits is eraf voor de selectie van KVW’22

Zaterdag 10 september was het dan eindelijk zover. De allereerste competitie wedstrijden van de samenwerkingsvereniging KVW’22. In de vroege ochtend allereerst de jeugd, gevolgd door bijna alle seniorenteams, allemaal thuis. Als je er zo rondloopt lijkt het alsof het al jaren zo gaat, een geweldige aanblik. En op deze mooie zaterdagmiddag strijden de selectied van KVW’22 en ZKC om de eerste punten. In de voorbereiding hadden beide teams al tegen elkaar gespeeld, en toen viel op dat ZKC verdedigend bijzonder veel druk geeft. In de voorbespreking van de wedstrijd van 2 benadrukte coach Marije dan ook rustig te blijven en je hierdoor niet op te laten jagen. Echter begon KVW 2 wel slordig, met een aantal maal balverlies in het 1e aanvalsvak. Echter verdedigde KVW zelf ook fanatiek en goed, waardoor het aanvalsvak de tijd kreeg om zich te herpakken. Na een rommelige eerste fase liet KVW 2 zien een complete ploeg te zijn, makkelijk over meerdere schijven te scoren en verdedigend ook veel druk te kunnen geven. Dit resulteerde in een voorsprong in de rust. Ook na de pauze schoot KVW 2 uit de startblokken en breidde de voorsprong verder uit. In de eindfase wist ZKC nog een aantal maal te scoren en terug te komen tot 2 doelpunten, maar KVW bleef meescoren. Hierdoor werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 19-16 in het voordeel van de thuisploeg. Een mooie eerste overwinning, met niet alleen de punten maar bij vlagen ook goed spel. Hopelijk weet KVW 2 dit volgende week door te zetten in de uitwedstrijd bij Nic. gelukkig dichtbij, dus we hopen hier op uw steun te kunnen rekenen!