Hoofdtrainers van nieuwe vereniging KVW’22 klaar voor het nieuwe korfbalseizoen!

Michel Daling en Matthijs Roelfsema zijn de eerste hoofdtrainers van de nieuwe korfbalvereniging KVW’22. Naast de sportieve prestatie gaan zij de uitdaging aan om twee selecties samen te smelten. Na een eerste voorselectie zijn de trainers startklaar voor het nieuwe seizoen.

Michel Daling en Matthijs Roelfsema hebben allebei een rijk trainersverleden, waarbij ze succesvolle jaren hebben beleefd op verschillende niveaus tot en met de overgangsklasse.  Michel is hoofdtrainer geweest bij KV OWK uit Oostwold en Matthijs bij KC Rodenburg uit Leek. Deze twee verenigingen vormen nu samen KVW ’22. Dat maakt dat de trainers zich betrokken voelen en er belang bij hebben om deze mooie, nieuwe samenwerking tot een succes te maken.

In augustus starten de trainers met hun gloednieuwe selectie. Ter voorbereiding heeft er in juni een voorselectie plaatsgevonden. Deze was veelbelovend. Nieuwe combinaties van spelers die elkaar makkelijk vonden en veel jonge, talentvolle spelers die over verloop van tijd hun aansluiting bij de eerste selectie zullen vinden.

Het voornaamste doel van de trainers ligt in het samensmelten van de twee selecties, waarbij creatief korfbal en plezier voorop staan. Voor het eerste seizoen streven de trainers ernaar om te handhaven in de eerste klasse op het veld en in de overgangsklasse in de zaal.

De trainers en spelers hebben er zin en kijken ernaar uit om iedereen te ontmoeten langs de lijn in Leek.